VÝHERNÍ RECEPT

KAPŘÍ KARBANÁTKY
aut. Jana Vašíčková
 
U nás doma se ryby moc nejí, protože nad nimi všichni ohrnují nos. A tak jsem se rozhodla alespoň o Vánocích dodržet tradici kapří večeře tím, že rybu schovám do karbanátku. No a dneska máme tyhle karbanátky třeba i v létě, kdy si je dopřáváme v podobě kuliček s okurkovým dipem, protože je celá rodina miluje. Já vím, že to moc svátečně nevypadá, ale to je otázka servírování. Já je podávám normálně se salátem a ozdobené citronem, takže rozdíl extra žádný. 
 
1000 g kapřího masa
200 g strouhanky
100 g špenátových listů
1 vajíčko
1 lžička majoránky
sůl
pepř
2 šalotky nebo malá cibule
4 lžíce oleje


POSTUP: Kapří maso rozemeleme nebo nasekáme na fašírku. Přidáme krátce spařený špenát, který nakrájíme nahrubo. Zbytek přísad společně s kapřím mletým masem dáme do misky a řádně promícháme. Zprudka smažíme na rozpáleném oleji.