Recept č.5 - DÝŇOVÝ HUMMUS

02.11.2018 00:00

Dýňový hummus

  • 500 gramů dýně (dužina nakrájená na 3cm kousky)

  • 400 gramů uvařené cizrny

  • 1 stroužek (rozdrcený) česneku

  • 1 lžíce římského kmínu

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • trocha olivového oleje

  • hladká petrželka, sůl a pepř

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozložte na něj kousky dýně, zastříkněte je olejem, osolte a opepřete. Pečte 30 až 35 minut, až dýně změkne. Nechte ji 20 minut vychladnout.

2. Dýni rozmixujte s cizrnou, česnekem a kmínem téměř dohladka. Přidejte citronovou šťávu a ještě rozmixujte na hladký krém. Nechte motor mixéru běžet a otvorem ve víku přilévejte tenkým pramínkem olej.

3. Vzniklý hummus přesuňte do misky, posypte petrželkou a podávejte s chlebovými plackami.

 

—————

Zpět