Veselé pomazánky

12.04.2019 17:30

 

VESELÉ POMAZÁNKY (mrkvová a hrášková)

 

Základ pro obě dvě stejný:

  • 120g zakysané smetany

  • 40g žervé

  • 60g majonézy

  • 150g tvrdého sýru – nastrouhaný najemno

 

A) mrkvová

K základu se přidá:

  • 300g mrkve nastrouhané najemno

  • 2 polévkové lžíce kremžské hořčice (nezapomenout, dává pikantní chuť, není třeba ničím jiným dochucovat)

Vše promíchat dohromady.

 

B) hrášková

  • 300g mraženého hrášku – necháme projít varem ve vodě, následně vychladnout, rozmixujeme tyčovým mixerem (nemusí být najemno – mohou zůstat kousky hrášku)

  • 3-4 stroužky česneku – prolisovat

  • 1 menší cibulka - nakrájet najemno

Vše promíchat dohromady.

 

 

Mažeme na pečivo, zdobíme dle chuti. Já miluji mrkvovou jen jako salát, bez pečiva

 

 

 

—————

Zpět