Velikonoční čarodějnická nádivka

12.04.2019 17:43

Velikonoční čarodějnická nádivka bez masa

Zeleninový nebo masový vývar

8 velkých housek

4 vejce

strouhanka, sůl, majoránka, pepř

200-400 kořenové zeleniny, nakrájené na malé kostičky a předvařené

směs 9 bylin: pampeliška, kopřiva, šťovík, řebříček, jitrocel, rozrazil, sedmikráska, popenec a kozí noha

 

Nakrájené housky zalijeme horkým vývarem a necháme změknout. Přidáme zeleninu, žloutky a nadrobno nakrájené spařené rostliny. Směs zahustíme strouhankou. Okořeníme spoustou majoránky a trochou pepře, máme-li, přidáme i petrželku, pažitku nebo libeček. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dno pekáčku vymastíme, nandáme nádivku a upečeme.

 

Můj manžel tuhle nádivku jí jako přílohu k uzenému jinak je to vynikající postní bašta. Dobrou chuť ;-)

 

—————

Zpět